A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області
Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області

Участь ЗЗСО Степанецької громади у регіональному науково-методичному «STEM-тижні»

Дата: 05.05.2021 15:25
Кількість переглядів: 184

До Дня науки в Україні навчально-тренінговий центр SТЕM-освіти КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» з 19 по 23 квітня 2021року  проводив регіональний науково-методичний  «STEM-тиждень».

Захід проводився з метою об’єднання інтелектуальних зусиль педагогічного загалу області в аспекті реалізації SТЕM - орієнтованого підходу, висвітлення проблематики з питань розвитку напрямів SТЕM - освіти в регіоні, формування освітнього SТЕM - середовища з використанням інноваційних технологій, засобів та моделей освіти.

У рамках «STEM-тижня» проходили наступні заходи:

19 квітня 2021 р. – день науки;

20 квітня 2021 р. – день технологій;

21 квітня 2021 р. – день інженерії та проєктів;

22 квітня 2021 р. – день BYOD (bring your own device – принеси свій власний пристрій);

23 квітня 2021 р. – день математики.

Педагогічні працівники закладів освіти громади активно долучилися до участі у «STEM-тижні», який проходив в онлайн-режимі.

Учитель математики та фізики  Степанецького ліцею Степанець С.А. презентувала досвід роботи освітнього закладу за напрямками «День науки» та День «BYOD». Активними учасниками STEM-тижня стали учні ліцею: Степанець Каріна, Чупилка Вадим та Писаренко Олександр. Разом з вчителем вони підготували презентації «Формування STEM-компетентності учнів шляхом інтеграції» та «STEM- це пізнання самого себе і світу навколо себе» про впровадження STEM - орієнтованого навчання, робототехніки та дослідницької роботи в ліцеї.

Познайомитись з презентаціями можна за посиланнями:

Презентація Формування STEM-компетентності учнів шляхом інтеграції

https://rada.info/upload/users_files/33369520/b9204512b94ddb3ec548c493bdd599a6.pptx

 

Презентація STEM- це пізнання самого себе і світу навколо себе

https://rada.info/upload/users_files/33369520/188a15a9c901ccaa7bdd6cd012430982.pptx

Своїми спогадами про захід поділилась і Петрович Ю.С., учитель Мартинівського ліцею: «Мене, як педагога, який вважає, що STEM- освіта має великі перспективи, зацікавив даний захід,завдяки якому, я вкотре переконалася, що STEM – не просто модний акронім, це найближче майбутнє освіти  України. STEM -, STEAM -, STREAM – варіації інструментаріїв для розвитку та вдосконалення. І вибір тут залежить від самих учасників навчального процесу. Ми маємо чудову можливість, так би мовити «stepbystep», реалізовувати STREAM – орієнтоване навчання, адже, на сьогодні, Мартинівський ліцей забезпечений всім необхідним обладнанням з серії LEGOEducation, 3D принтером та іншими сучасними девайсами».

Педагоги громади впевнені, що маючи ідеї, бажання, наполегливість їм вдасться створити те освітнє середовище, в якому формуватиметься учень-інноватор, креативна особистість, особистість майбутнього. Адже, майбутнє - за технологіями та STEM - професіями.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень