A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області
Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області

21 ЛИСТОПАДА - ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

Дата: 21.11.2022 08:25
Кількість переглядів: 69

21 листопада вся Україна відзначає День Гідності та Свободи.

Це свято засноване на честь двох революцій в історії нашої країни: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

Спочатку День свободи святкували 22 листопада у 2005-2011 роках у пам'ять про Помаранчеву революцію, однак він був скасований президентом Віктором Януковичем. А вже 13 листопада 2014 року президент Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким 21 листопада оголошується Днем гідності та свободи.

Свято запроваджене насамперед для того, щоб донести до сучасного і майбутнього поколінь правдиву, об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку XXI століття, вшанувати патріотизм та мужність громадян, які хоробро встали на захист людських прав і свобод та національних інтересів країни.

В історії України чимало трагедій: деякі з них вже перетворились на шрами, інші ж й досі наче розкрита рана. Проте якою б страшною не була загроза, українці ніколи не лишаються осторонь й готові боротися до останнього. 

Революція Гідності пофарбувала наш синьо-жовтий прапор у червоно-чорне – кров і кіптяву. Пам’ятаймо кожне життя, покладене за свободу України, пам’ятаймо, що будь-яка темрява відступає, якщо на її шляху буде не один, а мільярди вогнів.

Не забуваймо про минуле! Будуймо теперішнє! І борімося за майбутнє!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень