A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області
Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області

Представники Степанецької громади взяли участь у форумі на тему: «Старша профільна школа: зміни на часі?»

Дата: 05.10.2023 18:13
Кількість переглядів: 11

Реформування старшої школи – одне з питань, які сьогодні найбільше хвилюють освітян, учнів та їхніх батьків. 

Передбачається, що учні 10-12 класів здобуватимуть повну загальну середню освіту не в загальноосвітніх школах та гімназіях, а в ліцеях, й ця освіта буде профільною. Але, зосереджуючи увагу здебільшого на факті зміни місця навчання, не всі розуміють, для чого ця реформа потрібна. Дійсно, вона не з легких, адже кардинально змінює звичні підходи до здобуття повної загальної середньої освіти й організації освітнього процесу в старшій школі.

Враховуючи важливість вищезазначеного питання, 5 жовтня за ініціативи Черкаського регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації об’єднаних територіальних громад у Черкасах відбувся форум на тему: «Старша профільна школа: зміни на часі?», в якому, зокрема, взяли участь і представники Степанецької громади.

Учасники заходу детально розглянули та обговорили особливості цього реформування: оновлення нормативної бази, фінансування, узгодженість дій органів державної та місцевої влади, чіткий розподіл повноважень, створення нових освітніх програм для учнів 10-12 класів, матеріально-технічне забезпечення та підготовку педагогічних працівників.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень