A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області
Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області

Вшанування пам’яті жертв Голодомору в закладах освіти громади

Дата: 27.11.2023 09:09
Кількість переглядів: 38

 

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору і масових штучних голодів. У поточному році цей день припав на 25 листопада. У закладах освіти Степанецької громади відбулася низка заходів.

 

Були проведені уроки історії, години-спомини «Набатом дзвін бє: Голодомор – злочин проти нації», виховні години «До Дня пам’яті жертв Голодомору», «Реквієм онлайн. Хвилина мовчання до Дня пам'яті жертв голодоморів», «Голодомор – біль душі та пам'ять серця», «Горить свіча у пам'яті людській», перегляд фільмів та мультфільмів «Голодний дух», «Чому голодомор став можливим», інформаційні хвилини та хвилини пам’яті. Виставки «Ми пам’ятаємо – ми сильні».

 

Учні читали спогади очевидців подій  з «Книги пам'яті жертв голодомору 1923 – 1933 р в Україні», переглядали  відеозаписи спогадів людей про ці події, відвідали пам’ятний хрест жертвам Голодомору, робили поробки «Свічка пам'яті». 

 

До Дня пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років учні 5-А класу Степанецького ліцею виготовили книжку-розгортку "Україна пам'ятає. Голодомор».

 

https://drive.google.com/file/d/19zoiXv8NVA7y0NJCDERYSyDYvHIY3TOa/view?t=5s

 

Педагоги та учні говорили про страшні масштаби злочину, цілеспрямовану політику приховування правди про Голодомор 1932-1933 років та недопущення повторення цієї страшної сторінки історії нашої держави.

 

Пам’ятаймо, що надзвичайно дорогою ціною, у вимірах мільйонів людських життів, наш народ заплатив за право жити на рідній землі. Вічна їм пам’ять!

 

Пам'ятаємо! Єднаємося! Переможемо!

             

Хай не повторяться ніколи жахіття Голодоморів!

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень