A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області
Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області

МОН: учні мають перебувати в укриттях до завершення тривоги

Дата: 04.12.2023 13:35
Кількість переглядів: 29

Під час оголошення повітряної тривоги школярі мають спуститися в укриття і перебувати там до закінчення тривоги, незважаючи на намагання батьків забрати дитину додому.

Про це у коментарі проєкту Dovidka.info сказав заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків.

За його словами, відповідальність за безпеку дітей під час їхнього перебування у школі несе адміністрація закладу освіти.

«Якщо ми говоримо про тривогу, що почалася під час навчального процесу і діти перебувають у цей час у школі, то однозначно за всіма рекомендаціями і алгоритмами діти повинні спуститися в укриття і перебувати там до закінчення тривоги. І в цьому випадку Міністерство освіти і науки не рекомендує, щоб керівники закладів освіти відпускали дітей під час повітряної тривоги з укриття», – наголосив Сташків.

Він також зауважив, що якщо у цей час батьки прийшли забрати свою дитину зі школи, то вони можуть разом з дитиною перебувати в укритті до закінчення тривоги.

«Це однозначна рекомендація і остаточне рішення ухвалює керівник закладу освіти, оскільки на ньому лежить відповідальність за здоров'я, життя та безпеку всіх учасників освітнього процесу», – підкреслив заступник міністра освіти і науки.

Джерело: https://osvita.ua/ 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень