A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області
Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області

Відкрито клас безпеки в Степанецькому ліцеї

Дата: 20.12.2023 15:40
Кількість переглядів: 71

20-го грудня у Степанецькому ліцеї відбулось урочисте відкриття класу безпеки.

У заході взяли участь сільський голова Олександр Яременко, начальниця відділу освіти, молоді та спорту Оксана Ладижець, поліцейський офіцер Віталій Степанець, які разом з директором закладу Станіславом Яременком розповіли присутнім про те, як відбувалось створення і облаштування кабінету, та наголосили, що безпека дітей завжди буде в пріоритеті, а інноваційність буде й надалі впроваджуватись у роботу освітніх закладів громади.

"Клас безпеки" — це всеукраїнський проєкт, мета якого вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги тощо.

Клас безпеки Степанецького ліцею обладнаний усім необхідним інвентарем та розділений на кілька навчальних зон:

  • Зона домедичної допомоги допоможе провести заняття та тренінги з надання першої домедичної допомоги при травмах різного характеру та опіках. Тут можна ознайомитися з видами медичної допомоги, з засобами індивідуального захисту, правилами накладання пов’язок, правилами евакуації поранених тощо.
  • Зона мінної безпеки, де діти будуть вивчати правила поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.
  • Зона безпеки життєдіяльності. Тут учні ліцею вивчатимуть правила безпечної поведінки у різних сферах життя, включно алгоритму дій у разі надзвичайних ситуацій різного характеру. Тут можна буде познайомитися з правилами дорожнього руху, правилами поведінки на воді, правилами поведінки на льоду та правилами поведінки з газо- й електроприладами.
  • Зона пожежної безпеки – місце, де діти матимуть змогу ознайомитися з правилами пожежної безпеки, з алгоритмом дії при пожежі, вивчити основи користування вогнегасниками та іншими первинними засобами пожежогасіння.
  • Окремий куточок – зона психологічного розвантаження (ігрова зона), що містить цікаві інтелектуально-розвивальні ігри й різноманітні поради, завдяки яким учні можуть знайти спокій та зосередитися.
  • Також у кабінеті є зона перегляду відеоуроків і презентацій.

Наразі триває заключний етап облаштування класів безпеки й в Мартинівському і Таганчанському ліцеях.

Віримо, що цей клас допоможе нашим учням зберегти своє здоров'я та навчить їх самостійних дій в небезпечних ситуаціях.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень