A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області
Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області

Учні Степанецького ліцею відвідали презентацію книги про Павла Скоропадського

Дата: 25.01.2024 08:50
Кількість переглядів: 44

24 січня 2024 року, учні та вчителі Степанецького ліцею відвідали Шевченківський національний заповідник, де відбулася презентація книги «Міфи і таємниці останнього гетьмана України» та творча зустріч із співавторами Павлом ГАЙ-НИЖНИКОМ, доктором історичних наук, Миколою ТОМЕНКОМ, громадським діячем, доктором політичних наук, та Ігорем СТЕПУРІНИМ, директором видавництва "Саміт-книга".

Презентація книги була присвячена 150-річчю з дня народження Павла Скоропадського. Вона розгортає сторінки історії України не лише за часів правління Павла Скоропадського, а й різних періодів існування держави в цілому. Піднімалися також теми українізації, мови, медіа-відповідальності, соціальних мереж, національної бібліотеки.

Книга «Міфи і таємниці останнього гетьмана України» – науково-популярне видання, присвячене життю і діяльності останнього гетьмана України Павла Скоропадського та огляду головних історичних здобутків і уроків доби Української Держави (29 квітня – 14 грудня 1918 рр.). У книзі вміщено фрагменти спогадів, статей та інтерв’ю самого Скоропадського і його доньок Єлизавети та Олени.

На зустрічі з авторами книги присутні мали можливість дізнатися більше про історію України, зокрема про часи Української Держави. Микола ТОМЕНКО коротко розповів про структуру книги та зацитував певні уривки з неї.  

Ліцеїсти отримали цінні подарунки на згадку про зустріч – добірку книг для шкільної бібліотеки від Миколи ТОМЕНКА та Ігоря СТЕПУРІНА, а також календарі на 2024 рік з мистецькими творами українських художників від Шевченківського національного заповідника.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень