A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області
Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області

210 річниця від дня народження Тараса Григоровича Шевченка

Дата: 11.03.2024 14:51
Кількість переглядів: 22

В історії кожного народу є імена, які становлять його велич, славу і національну гордість. Саме таким для України є ім’я безсмертного Кобзаря.

 

Тарас ШЕВЧЕНКО вчора, сьогодні і завтра залишається у серцях українців прикладом любові до свого народу, Батьківщини. Він учить малих і дорослих вивчати історію рідного краю, шанувати героїв, завжди бути готовими до боротьби за щасливе майбутнє, за справедливість, за честь України - матері.

 

Цьогоріч 9 березня в Україні відзначили 210-ту річницю від дня народження Великого Кобзаря, пророка національного відродження України, талановитого художника та народного поета Тараса Шевченка.

 

Традиційно з нагоди вшанування пам’яті Великого Українця у закладах освіти Степанецької громади відбулись Шевченківські дні.  В ліцеях проходили  тематичні заходи, а саме: Шевченківські читання, круглі столи, вебінари,  уроки-презентації, класні години, години спілкування, книжкові виставки, виставки малюнків, перегляд фільмів, відеороликів, конкурс читців, проведено флешмоб «Тарас Шевченко поруч з нами», учні долучились до інтерактивного онлайн-квесту "Шевченку - 210".

https://drive.google.com/file/d/1ykRD2VqdVLnrsruMVSP6t6NaHG0Y4VeA/view?usp=sharing

 

Кобзареве слово, незважаючи на плин років, продовжує торкатися душі кожного свідомого українця. Його твори не втратили своєї актуальності і в наш тривожний час, коли український народ веде запеклу боротьбу проти російської агресії. Сьогодні у творах Шевченка знаходимо силу, віру та наснагу. І віримо, що "на оновленій землі ворога не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люди на землі".

 

Слава Україні!.. Слава Героям! СЛАВА КОБЗАРЮ!

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень