A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області
Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області

Учні КЗ «Мартинівський ліцей» долучилися до флешмобу «LotsOfSocks»

Дата: 22.03.2024 12:10
Кількість переглядів: 49

Міжнародний день людини з синдромом Дауна отримав свій офіційний статус завдяки ініціативі Міжнародної (IDSA) та Європейської (EDSA) асоціацій Даун Синдром на VI міжнародному симпозіумі з питань синдрому Дауна. Вперше він відзначався у 2006-му році, а в грудні 2011-го року Генеральна Асамблея ООН запропонувала відзначати цей день усім державам і міжнародним організаціям, аби підвищити рівень поінформованості суспільства про синдром Дауна і звернути увагу на необхідність поліпшення якості життя та інтеграції у суспільстві людей з СД. 

 

День і місяць для цієї події були обрані зовсім не випадково, а саме 21 березня — вони символічно позначають природу синдрому Дауна: мова йде про 3 (замість 2-х, як зазвичай у людини) копії 21-ї хромосоми.

 

По всьому світу в цей день проходить акція "LOTS OF SOCKS". Учні 1-4 класів КЗ «Мартинівський ліцей» долучилися до підтримки «сонячних» дітей, одягнувши різнокольорові яскраві шкарпетки. Таким чином діти продемонстрували свою солідарність з людьми з непарною хромосомою, яким потрібні увага, турбота, підтримка.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень